TaleUp – Ustvarjamo zgodbe

TALE UP aplikacija ustvarja zgodbe za vas, odkriva objekte okoli vas in vam omogoča najučinkovitejšo izkušnjo okolice. Aplikacija ustvarja zgodbe v Sloveniji. Aplikacija je v angleškem jeziku.

NALOŽI APLIKACIJO

SPOZNAJ APLIKACIJO

 • poiščite zanimive lokacije v vaši bližini, odkrivajte objekte ali zgodbe za njimi
 • puščica nakazuje vašo lokacijo in usmerjenost vaše naprave. Ob spremembi usmerjenosti naprave, bo le-ta potrebovala nekaj sekund, da se usmeri v pravo smer
 • gumb vas popelje v okolje obogatene resničnosti, ki ponuja zgodbe za AR+ oznako
 • poiščite AR+ lokacijo in si poglejte katere zgodbe skrivajo
 • glasbene note označujejo vsebino z zvokom ali govorom. Počakajte, da se le-ta prične
 • na zemljevidu poiščite oznako za popust (%), ki vam omogoča 5% popust pri vašem nakupu. Znak se nahaja pod zavihkom partnerji, kjer lahko nanj kliknete, v novem oknu se bo pojavil kupon s katerim pridobite 5% popusta na vaš nakup
 • zavihek s TaleUp partnerji, nekateri izmed njih ponujajo 5% popust na vaš nakup. Kliknite na znak % in ga pokažite na blagajni.
 • gumb za izhod ponuja možnost, da zapustite lokacijo, ampak v kolikor niste od lokacije oddaljeni vsaj 25 metrov, jo bo aplikacija še vedno zaznavala
 • ustvarite sliko izbrane lokacije ali prosite prijatelja, da vas slika skupaj z objektom na izbrani lokaciji ter tako shranite vaše spomine
 • seznam naprav, ki so podprte za uporabo aplikacije, lokacijskega dela. Če je vaš telefon na seznamu, lahko aplikacijo v celoti uporabljate, v kolikor je ni, je mogoče, da je ne boste mogli uporabljati v celoti

KAKO UPORABLJATI APLIKACIJO?

Odkrivajte lokacije
Na zemljevidu poiščite objekte z oznako lokacije. Sledite puščici na zemljevidu, ki vas bo popeljala do želene lokacije. Na lokaciji se bo pojavilo novo okno (z napisom: You have arrived). Pritisnite na gumb, zatem usmerite vašo kamero proti tlom in počakajte, da naprava zazna tla. Ko so tla zaznana, premikajte svojo napravo levo in desno približno 10 sekund. Po 10 sekundah pritisnite na ekran vaše naprave, na belo mrežo, in objekt se bo prikazal pred vami. Uživajte v ogledu.

** objekt bo izginil po 25 metrih in aplikacija vas bo vrnila nazaj na zemljevid

Obogatene lokacije
Na zemljevidu poiščite AR+ oznako, puščica vas bo usmerila do izbrane lokacije z obogatenimi zgodbami, ki se skrivajo z njo. Na lokaciji se bo pojavilo novo okno (z napisom You have arrived to AR+ location), pritisnite na gumb in aplikacija vas bo usmerila v način obogatitve. Poiščite izdelke z AR+ oznako in pokazali vam bodo zgodbo, ki jo skrivajo. Usmerite svojo napravo proti površini in počakajte, da se vsebina prikaže.

Nekatere AR+ lokacije vsebujejo tudi oznako %, in vse te lokacije vam ponujajo 5% popust na vaš nakup. Kar morate storiti je, da ko prispete na lokacijo, odprete zavihek s partnerji in poiščete lokacijo na kateri ste, pritisnete na % oznako in odprlo se bo novo okno s kuponom, ki ga morate pokazati na blagajni.

Začetno okno
Lokacije na zemljevidu
Lokacijska vsebina
Obogatena vsebina

VIDEO NAVODILA

Lokacijska predstavitev

Predstavitev OR vsebine

Kje najdem kupon s popustom

OMEJITVE

Tehnologija, ki jo uporabljate ima nekaj omejitev, včasih lokacija ne bo delovala pravilno. Predlagamo, da poiščete boljšo pozicijo za ogled, poskusite se premakniti za nekaj metrov.

Aplikacija ne deluje v temi ali slabi svetlobi. Obogatena lokacija v temi ne bo delovala, saj telefon ne more zaznati tal. Obogatena zgodba ne bo delovala v temi ali slabi svetlobi, za delovanje lahko površino dodatno osvetlite.

Če je vaš telefon starejši od leta 2017, bi lahko deloval počasneje ali z napakami v prikazovanju.

V kolikor je mogoče uporabite prenos podatkov, namesto brezžičnega omrežja. Navadno deluje bolje, obenem pa je povezava varnejša. Za prikazovanje vsebine morate vključiti lokacijo in internetno povezavo (prenos podatkov ali povezava na brezžično omrežje).

Aplikacija uporablja posebno tehnologijo za prikazovanje obogatenih lokacij (velja le za lokacijsko prikazovanje), zaradi česar aplikacija ni podprta na vseh napravah. Sledite povezavi spodaj in preverite ali je vaša naprava na seznamu podprtih naprav. Če je vaša naprava na seznamu, lahko aplikacijo uporabljate v celoti. Če vaša naprava ni na seznamu, to še ne pomeni, da aplikacije ne morete uporabljati, ampak je možnost, da bo delovala omejeno.

PODPRTE NAPRAVE

AR+ delujejo z vsemi pametnimi napravami, ki imajo vgrajeno kamero. Če je naprava starejše, lahko deluje nekoliko počasneje.

DOVOLJENJA

 1. Za uporabo aplikacije boste morali aplikaciji dovoliti, da dostopa do nekaterih registrov na vaši napravi (lokacija, galerija, itd.)
 2. Za uporabo aplikacije boste morali vklopiti internetno povezavo – prenos podatkov ali povezava na brezžično omrežje
 3. Za uporabo aplikacije boste morali vklopiti  lokacijo
 4. Z uporabo aplikacije se strinjate, da boste enkrat mesečno prejeli obvestilo o novostih v aplikaciji – kot so nove lokacije, nova vsebina, novi popusti in več

KAKO NADGRADITI APLIKACIJO

Z novim letom, 1.1.2020, je Google Play trgovina prenehala s pošiljanjem avtomatskih obvestil, ko se je aplikacija nadgradila. Tako, da je ta postopek potrebno storiti ročno. In z uporabo TaleUp aplikacije se strinjate s prejemanjem obvestil enkrat mesečno.

Nova vsebina in informacije bodo delovale le, če boste nadgradili aplikacijo, in če jo želite nadgraditi sledite spodnjim navodilom.

Navodila po korakih

 1. Pojdite na Google Play trgovino
 2. V levem zgornjem kotu boste zasledili tri vzporedne črtice, kliknite na njih
 3. Odprlo se bo novo okno
 4. Pojdite na zavihek Moje aplikacije in igre
 5. Poiščite TaleUp aplikacijo
 6. Pritisnite na posodobi
 7. Počakajte, da se postopek posodobitve konča
 8. Uživajte v novih vsebinah, ki jih ponuja aplikacija

KONTAKT

V kolikor bi imeli vprašanja, predloge, ideje ali bi želeli sodelovati v aplikaciji TaleUp nad kontaktirajte na spletni naslov taleupapp@gmail.com. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času. Naložite si aplikacijo TUKAJ.

SLEDITE TALE UP


 


travel-slovenia-ljubljana-viewLjubljana
Ljubljana je glavno in največje mesto Slovenije. Je geografsko, politično, znanstveno, ekonomsko, administrativno in kulturno središče slovenskega naroda ter najpomembnejši gospodarski center. Ljubljana je bila na križišču germanskih, romanskih in slovanskih narodov. [_Preberite več_]


Brezplačni vodeni ogledi Ljubljane
Travel-Slovenia v sodelovanju z Dragon Lines pripravlja brezplačna vodenja po mestu Ljubljana s profesionalnim turističnim vodnikom z večletnimi izkušnjami. V dveh urah boste spoznali Ljubljano v vsej njeni lepoti. Sprehod skozi sedanjost, prihodnost in zgodovino. Vodenje bomo obogatili še z aplikacijo TaleUp. [_Preberite več_]