ŽIVLJENJE HERMANA POTOČNIKA NOORDUNGA SKOZI DEJSTVA


Podrobnosti dogodka


Predavanje o Hermanu Potočniku
Pionirju vesoljskih tehnologij

DATUM: torek, 9.2.2021
LOKACIJA: Center Noordung – spletno predavanje
ČAS: 18:00
PRISPEVEK: Brezplačno sodelovanje

 

Prisluhnite predstavitvi življenjske poti in dela Hermana Potočnika Noordunga. Predstavitev bo izvedel Primož Premzl, ki mu je raziskovanje Potočnikovega življenja v določenem obdobju predstavljalo svojevrstno strast. V okviru raziskovanja njegovega življenja je odkril nekaj do takrat neznanih dejstev in jih predstavil v knjigi Herman Potočnik Noordung, življenjepis v besedi in sliki. Knjiga je izšla leta 2013, druga, dopolnjena izdaja pa leta 2014.

 

O predavatelju:

Primož Premzl je založnik, galerist in neutruden zbiratelj domoznanskega gradiva. V 28 letih je izdal 53 knjig, predvsem s področij domoznanstva, kulturne in umetnostne zgodovine ter etnologije. Pred meseci je prejel Schwentnerjevo nagrado za življenjsko delo za posebne dosežke na področju založništva.

 

Spletno predavanje bo potekalo preko aplikacije MS Teams. Prijave sprejemamo na info@center-noordung.si ali 040 300 052. Po prijavi boste dobili tudi navodila za vključitev na predavanje.

Več informacij na www.center-noordung.si


Center vesoljskih tehnologij Hermana Potočnika Noordunga
Center Noordung je posvečen dejavnosti enega izmed pionirjev vesoljskih znanosti, Hermanu Potočniku Noordungu. Njegova knjiga Problem vožnje po vesolju: raketni motor je bila inspiracija številnim znanstvenikom. Center Noordung se nahaja v kraju Vitanje. [_Preberite več_]