Prihajajoči dogodki v Vesoljskem centru Noordung

7. avgust 2020 @ 19:00
OTVORITEV RAZSTAVE KORONA PO KORONI

Umetniki v času korone s svojim pogledom in ustvarjanjem komentirajo trenutna dogajanja veliko bolj subtilno in predvsem družbeno angažirano. Zato je prav, da njihova dela, njihov pogled prezentiramo in tako omogočimo družbeni diskurz.

Več informacij: TUKAJ


12. avgust 2020 @ 19:00
OPAZOVANJE METEORSKEGA ROJA PERZEIDOV

Tudi letošnjega avgusta bomo deležni meteorskega dežja Perzeidov. Perzeidi so meteorji, ki jih je možno opazovati že od sredine julija vse do konca avgusta. Svoj vrhunec dosežejo 12. avgusta in takrat lahko vidimo več kot 60 meteorjev na uro.

More information: TUKAJ


18. September 2020 @ 18:30
ŽIVLJENJE K. E. CIOLKOVSKEGA – “IN JAZ SEM PRIŽGAL TA OGENJ”

Koknstantin Edvardovič Cilkovski je veliki ruski metematik, fizik, letalski in raketni konstruktor, inženir, pedagog in pisatelj. Skozi življenje in delo velikega misleca nas bo vodila Tatjana Tomažin Dakić, mag. posl. ved, ki že nekaj let ljubiteljsko raziskuje tematiko ruskega kozmizma v katerega prištevamo tudi izjemnega Ciolkovskega.

More information: TUKAJ


The Herman Potočnik Noordung Center of space technologies (Photo by: Dan Briški)

Center vesoljskih tehnologij Hermana Potočnika Noordunga, krajše Center Noordung se nahaja v kraju Vitanje, ki leži v kotlini sredi hribovite pokrajine na obronkih jugozahodnega Pohorja in podaljška Karavank. Že s svojim imenom prepoznavno in ponosno kaže, da je posvečen dejavnosti enega izmed pionirjev vesoljskih znanosti, Hermanu Potočniku Noordungu.

Več informacij o Centru vesoljskih tehnologij Hermana Potočnika Noordunga TUKAJ.