Travel-Slovenia vas vabi na odkrivanje Slovenije

Travel-Slovenia v sodelovanju z Dragon Lines organizira spletna vodenja V ŽIVO, kjer bomo odkrivali Ljubljano, Kamnik, Bled, Škofjo loko in druge kraje po Sloveniji. Odpeljali vas bomo na vodenje v živo s profesionalnim turističnim vodičem Draganom, ki ima več letne izkušnje na tem področju. Skupaj bomo spoznavali mnoga zanimiva dejstva o krajih, obenem pa boste lahko tudi kaj povprašali. Sprehod skozi sedanjost, prihodnost in zgodovino. Vodenja po Ljubljani bodo obogatena s TaleUp aplikacijo, ki vam bo mesto prikazala v čisto drugačni luči.

Rezervirajte svoj termin preko e-pošte travel.slovenia.en@gmail.com in se podajte na dogodivščino raziskovanja Slovenije in njenih lepot. V kolikor pa vam bi bilo vodenje všečno, nas lahko tudi podprete s prispevkom preko PayPala

Your total amount is : 5.00 (Currency: USD)

_________________

_________________

LJUBLJANA

  • POT PO LJUBLJANI 1
    Ljubljana, kljub temu, da je glavno mesto Slovenije, ni veliko mesto, a ima veliko za pokazati. Tromostovje, Prešernov trg, Mesarski in Zmajski most, stolnico in magistrat – vsi prepolni lepote in zanimivih zgodb.
  • POT PO LJUBLJANI 2
    Naš največji arhitekt Jože Plečnik je izdelal načrte za mnoge čudovite mojstrovine, ki si jih lahko ogledamo v živo: Tromostovje, arkade ob Ljubljanici, Trnovski most čez Gradaščico, Narodno univerzitetno knjižnico NUK, Vegova ulica, Kongresni trg, Žale in še mnogo drugega. Stopite z nami po poti Jožeta Plečnika in spoznajte Ljubljano kot si jo je zamislil.
  • POT PO LJUBLJANI 3
    Pred več kot dva tisoč leti so Rimljani naselili območje, kjer danes leži Ljubljana. Ostanke te kulture, ki je bila neverjetno razvita lahko vidimo še danes. Spoznajte prebivalce nekdanje Emone, ki so se razvili ravno na tem območju, sprehodimo se v preteklost in spoznajmo njihovo življenje.

_________________

BLED

Je prvi in najlepši biser Slovenije. Ali ste vedeli, da je blejski otok s cerkvico postal eden izmed mednarodnih simbolov za turizem? Eifflov stolp, Kolosej, londonski most in blejski otok se najpogosteje pojavljajo na fotografijah, ki jih vidimo izobešene po turističnih agencijah, ki hočejo privabiti turiste naj se z njimi podajo na potovanje. Celo na Kitajskem promovirajo (svoje) destinacije s sliko blejskega otoka, tako velika znamenitost je postal.

Toda čarobnost Bleda ni le v otoku s cerkvijo Marijinega vnebovzetja. Ob jezeru se nahaja tudi mistični grad, ki kraljuje visoko nad jezerom, kot da bi čuval dragulj sredi jezera – otok.

Ampak lahko na Bledu doživite še veliko več, saj se tu nahajajo neverjetno zanimive lokacije. Podajte se na pot z nami in doživite Bled v vsem njegovem sijaju.

_________________

KAMNIK

Prisrčno mestece na severu Slovenije, ki je bilo omenjeno že leta 1061. Tu je bila v srednjem veku kovnica denarja, ko je bil Kamnik poleg Ljubljane najvplivnejše deželno mesto.

Prijeten sprehod čez Šutno do Malega gradu in naprej do kraljeve železniške postaje nas bo očaral s svojim pridihom preteklosti. V tem malem mestecu se je rodil sloviti general Rudolf Meister, Plečnik pa je tu naredil eno svojih najlepših del – Božji grob, katere video si lahko ogledate TUKAJ.

_________________

ŠKOFJA LOKA

Mesto velja za eno najstarejših srednjeveških mest na naših tleh. Prvič je bilo omenjeno že leta 973 z imenom Lonca.

Zanimivost škofjeloškega grba je zamorec, ki je povezan z legendo o freisinškem zemljiškem gospodu, Abrahamu, ki ga je na poti v Poljansko dolino napadel medved. Abrahamov podložnik, po poreklu Afričan, je medveda ubil. V zahvalo, ker mu je rešil življenje, pa je Abraham njegovo podobo dal vstaviti v mestni grb. Na poti bomo slišali takšne in drugačne zgodbe mesta, zato se kar hitro podajte na pot z nami.

_________________

SEVNICA

Rojstni kraj po vsej verjetnosti najbolj znane Slovenke, Melanije Trump. Med ogledom tega dolenjskega mesta bomo videli bolnico, v kateri se je rodila, stanovanjski blok, v katerem je preživela prva leta življenja in hiši, ki jo je kasneje kupila njena družina. Na poti bomo videli prekrasen srednjeveški grad, ki se bohoti nad mestom in reko.

_________________

KOBARID

Majno mestece na zahodu Slovenije, tik ob italijanski meji, zaznamovano z vojnami, zlasti prva svetovna vojna je tu pustila velik pečat, ki ga lahko doživimo v tem kraju. Z mestom so povezane prenoge slavne osebnosti, mesto so obiskali tudi mnogi državniki. Toda, lepota mesta se v vsej svoji veličini prikaže nekoliko vstran, ob reki Soči ter najlepšem slapu v Sloveniji – Kozjaku.

_________________

JAVORCA

Mistični kraj z mistično cerkvijo, obdano z mogočnimi gorami. Skrivnosten, navidez težko dostopen kraj, kjer so sredi Velike vojne Avstrijci zgradili cerkev svetega Duha, posvečeno padlim vojakom. Raj na zemlji s srčiko človeškega trpljenja.

 

DOBRODOŠLI V SLOVENIJI, DEŽELI MAJHNIH ČUDEŽEV.