Borov gozdiček

 

Borov gozdiček je mestni park v Novi Gorici, ki je edinstven biotop sredi mesta. Nastal je na področju zadnjih ostankov nekdanjih glinokopov. Tla zadržujejo vodo, ki pa privablja žabe in ptice, kot tudi ptice selivke.

Lesena peš pot v parku
Lesena peš pot v parku
Vodno področje parka
Vodno področje parka

Nahaja se le korak stran od mestnega jedra, za Goriško knjižnico Franceta Bevka, v njem pa se počutimo kot, da se ne bi nahajali sredi mesta. Gre za pravo oazo miru, ki je na dosegu roke. Na južnem delu so uredili kompleks z otroškimi igrali s kipom Gorazda Prinčiča imenovan Igra, na severu pa sodoben skatepark oziroma rolkerski poligon, na vzhodnem robu gozdička se nahaja spomenik aleksandrinkam kiparke Nike Šimac. Kip v vsej svoji preprostosti predstavlja lik ženske-matere, ob kateri se počutimo varne.

Drevesa na manjšem hribčku na sredini parka
Drevesa na manjšem hribčku na sredini parka
Zemljevid parka Borov gozdiček
Zemljevid parka Borov gozdiček

 

travel-slovenia-povezava-na-drugoPoglejte še druge mestne parke po Sloveniji!travel-slovenia-povezava-na-drugo2
travel-slovenia-link-on-otherSte obiskali park, povejte kaj mislite o njem – tukaj!

 


travel-slovenia-nova-gorica-viewNova Gorica
Mesto Nova Gorica, tudi mesto vrtnic, je mlado mesto in po številu prebivalcev deseto največje mesto v Sloveniji. Mesto je središče mestne občine Nova Gorica, nastalo pa je po drugi svetovni vojni in že nekaj desetletij predstavlja srce sončne Goriške. Nastalo pa je kot posledica 6. pariške mirovne konference. [_Preberite več_]

Address: